Čas: 10:00 – 18:00
Soutěž zaměřená na umění pražení kávy, která se každoročně koná pod záštitou SCA Czech Republic.
Tato soutěž dává profesionálním pražičům příležitost předvést své znalosti a dovednosti v oblasti pražení výběrové kávy na nejvyšší úrovni. Cílem soutěže je zlepšovat úroveň pražení kávy v Česku, podpořit profesionalizaci tohoto řemesla a spojit pražiče z celého světa prostřednictvím mezinárodního šampionátu, jehož se účastní vítězové národních kol.

Staňte se součástí českého rekordu! Na čokoládovou tabulku o váze 90 kg připravenou jednou z nejlepších českých cukrářek a odbornicí na čokoládu Helenou Fléglovou budeme po celou dobu konání akce lepit vámi ozdobená perníčková autíčka. Dokážeme osázet celou čokoládu? Kolik perníčků se vejde na plochu téměř 8 m2? A kolik zdobící hmoty na to spotřebujeme? Přijďte se přesvědčit nejenom jak taková rekordní výzva vypadá, ale hlavně chutná! Hlavním partnerem rekordní výzvy je Škoda Auto.
Po celou dobu konání festivalu můžete své děti potěšit v dětské zóně, kde se kromě zdobení perníčků mohou účastnit výzvy o český rekord. Za jejich účast je samozřejmě rádi oceníme drobnou odměnou! V dětské zóně se také mohou děti setkat se svými oblíbenými cukráři a cukrářkami jako je Mirka van Gils, která na festival přinese i svoji nádhernou novou knihu pro děti, Ivu Roháčovou, která dětem ukáže, jak na zdobení perníčků nebo například Veroniku Besky či Vojtu Vrtišku, kteří se s dětmi rádi vyfotí. A z dětské zóny je to doslova na dohled na hlavní stage, kde v sobotu přivítáme oblíbené dětské hrdiny Karol a Kvída, s kterými si můžete společně zatančit i zazpívat.
Čas: 10:00 – 18:00
Partnerská zóna Čokoládového Festivalu, který pořádají již od roku 2012. Od té doby navštívili největší města a zorganizovali více než 120 festivalů. Těšte se na úžasné čokolády, makronky, džemy, med, čokoládové pivo, nářadí z čokolády a mnoho dalších dobrot.
Čas: 10:00 – 18:00
Ve čtvrtek 20. listopadu se na Gastro Sweet Festu uskuteční prestižní soutěž Czech Carving Cup 2025, kde soutěžící předvedou své umění vyřezávání do ovoce a zeleniny. Profesionálové i mladé talenty z gastronomických škol změří síly v několika kategoriích a budou se snažit zaujmout odbornou porotu svými originálními a technicky propracovanými výtvory.

Čas: 11:00 – 16:30
Konference je určena majitelům, provozovatelům i zaměstnancům kaváren, cukráren, bister a dalších podniků. Vstup na konferenci je pro odborné návštěvníky GASTRO SWEET FEST bezplatně, po předchozí registraci.
Čas: 10:30
Čas: 11:10
Stanislav Janíček – chlebový someliér
Stanislav Janíček je první český chlebový someliér – odborník, který rozumí chlebu stejně jako vinař vínu. S vášní propojuje tradiční pekařské řemeslo s moderním přístupem k degustaci a senzorice. Učí lidi vnímat vůni, chuť i strukturu chleba, chápat jeho původ a respektovat práci pekařů i kvalitu surovin. V rámci festivalu Vás ale tentokrát zasvětí do tajů přípravy a pečení vánočky – naučí Vás vše o těstu, jak vánočku správně smotat a jak ji upéct včetně několika triků a tipů, které se jinde nedozvíte!

Čas: 11:50

Čas: 12:15
Iva Roháčová působí v Národním týmu kuchařů a cukrářů jako specialista na skulptury. Mezi její úspěchy patří mimo jiné i první místo v kategorii Cukrář umělec na Gastro Hradec Vitana cup 2017 , první místo v kategorii Cukrář umělec i absolutní vítěz soutěže napříč kategoriemi na Gastro Hradec Vitana cup 2018, nebo zlatá medaile v kategorii Pastry artistic a bronz v Show piece na Villeroy & Boch Culinary World Cup v Lucembursku 2022.

Čas: 13:05
Iveta Stávková je z rodiny cukrářů, vyučila se cukrářkou, ale také vystudovala vysokou školu. Pracovala v Pražských hotelech jako např. Four Season, Obecní dům nebo na Pražském hradě, kde mimo jiné vyráběla dezerty pro známé osobnosti jako je Madona. Pracovala také v zahraničí ve známých hotelech v Edinburghu a v Londýně. Iveta je držitelkou několika medailí na mezinárodních soutěžích, jezdí na mezinárodní veletrhy a vede tématické semináře.
Čas: 13:50

Čas: 14:15
Helena Fléglová je majitelkou cukrářské akademie HF Pastry Academy, kde vede společně se svými kolegy cukrářské kurzy. Jejím cílem je ukázat lidem, jak krásné řemeslo cukrařina je a předat jim vše, co umím. Aktuálně působí v představenstvu AKC ČR, kde pracuje na rozvoji cukrářského oboru. Je hrdým ambasadorem Chocolate Academy (Callebaut, Cacao Barry, Carma), Lactalis a Silikomart Professional. Měla tu čest být porotcem světového finále World Chocolate Masters po boku Amaury Guichona a Kirsten Tibballs.

Čas: 15:15
Vlad Ryasnyy je cukrářský nadšenec a experimentátor, který neúnavně vylepšuje a inovuje cukrářské receptury, aby je maximálně přiblížil k dokonalosti. Aktuálně je členem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a nadále reprezentuje Česko na gastronomických kláních. Vlad je také zakladatelem značky Sugar Life, jež se zaměřuje na výrobu gurmánských sladkostí – džemů, karamelů, nugátů, ořechových pomazánek, řemeslné točené zmrzliny a makronek. V roce 2024 byla otevřená první pobočka v Brně.

Čas: 16:15
Čas: 10:00 – 18:00
Soutěž zaměřená na umění pražení kávy, která se každoročně koná pod záštitou SCA Czech Republic.
Tato soutěž dává profesionálním pražičům příležitost předvést své znalosti a dovednosti v oblasti pražení výběrové kávy na nejvyšší úrovni. Cílem soutěže je zlepšovat úroveň pražení kávy v Česku, podpořit profesionalizaci tohoto řemesla a spojit pražiče z celého světa prostřednictvím mezinárodního šampionátu, jehož se účastní vítězové národních kol.

Čas: 10:00 – 18:00
Partnerská zóna Čokoládového Festivalu, který pořádají již od roku 2012. Od té doby navštívili největší města a zorganizovali více než 120 festivalů. Těšte se na úžasné čokolády, makronky, džemy, med, čokoládové pivo, nářadí z čokolády a mnoho dalších dobrot.
Čas: 10:00 – 17:00
V pátek 21. 11. se uskuteční další ročník prestižní soutěže Enzo Bencini Barista Cup – klání mladých baristů z celkem 12 škol! Každý soutěžící bude mít k dispozici profesionální kávovary Rancilio, mlýnky Fiorenzato a kávu Enzo Bencini, aby mohl předvést své dovednosti, kreativitu a vášeň pro kávu.
V porotě usedne legenda české kávové scény Roberto Trevisan – zakladatel Mistrovství baristů ČR a certifikovaný lektor Školy kávy.

Staňte se součástí českého rekordu! Na čokoládovou tabulku o váze 90 kg připravenou jednou z nejlepších českých cukrářek a odbornicí na čokoládu Helenou Fléglovou budeme po celou dobu konání akce lepit vámi ozdobená perníčková autíčka. Dokážeme osázet celou čokoládu? Kolik perníčků se vejde na plochu téměř 8 m2? A kolik zdobící hmoty na to spotřebujeme? Přijďte se přesvědčit nejenom jak taková rekordní výzva vypadá, ale hlavně chutná! Hlavním partnerem rekordní výzvy je Škoda Auto.
Po celou dobu konání festivalu můžete své děti potěšit v dětské zóně, kde se kromě zdobení perníčků mohou účastnit výzvy o český rekord. Za jejich účast je samozřejmě rádi oceníme drobnou odměnou! V dětské zóně se také mohou děti setkat se svými oblíbenými cukráři a cukrářkami jako je Mirka van Gils, která na festival přinese i svoji nádhernou novou knihu pro děti, Ivu Roháčovou, která dětem ukáže, jak na zdobení perníčků nebo například Veroniku Besky či Vojtu Vrtišku, kteří se s dětmi rádi vyfotí. A z dětské zóny je to doslova na dohled na hlavní stage, kde v sobotu přivítáme oblíbené dětské hrdiny Karol a Kvída, s kterými si můžete společně zatančit i zazpívat.
Čas: 10:30

Čas: 11:00
Profesionální cukráři Vám ukáží, co vše dokáží vykouzlit s produkty značky Lunter, hrdého partnera Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Čas: 11:50
Míša Landová je uznávaná cukrářka a autorka úspěšného blogu Víkendové pečení, který se už roky těší velké oblibě mezi amatérskými pekaři a cukráři. Její recepty s podrobnými, a hlavně srozumitelnými postupy jsou oblíbené nejen v Čechách, ale i v zahraničí. Je vyhledávanou lektorkou cukrářských kurzů, které jsou určeny především pro začátečníky.

Čas: 12:40

Čas: 13:05
Spisovatelka a cukrářka Tereza Olbrichtová společně se svojí sestrou Bárou Salátovou pokřtí s úžasnými kmotry svoji novou gastrodetektivku Pískej konec.
Čas: 13:30
Čas: 14:10
Mirka van Gils Slavíková je mezinárodně uznávaná cukrářka a autorka kuchařských knih s českými kořeny. Je držitelkou zlatých medailí z mezinárodních soutěží a titulu Professeur en Sucre d’Art. Její dezerty ochutnali významné osobnosti jako Karel Gott, Daniel Craig či Condoleezza Riceová. Na festivalu vám tento rok představí svoje cukrářské umění se synem Clarkem.

Čas: 15:00
Iveta Fabešová patří mezi nejznámější české cukrářky. Stojí za úspěšnou značkou IF Café, která spojuje francouzskou eleganci s českou poctivostí. Její dezerty jsou proslulé precizností, estetikou a vyvážeností chutí. Iveta inspiruje svou cestou – od domácí kuchyně až po vlastní cukrářské impérium, vedené s citem, pokorou a radostí z tvorby.

Čas: 16:00
Čas: 10:00 – 18:00
Soutěž zaměřená na umění pražení kávy, která se každoročně koná pod záštitou SCA Czech Republic.
Tato soutěž dává profesionálním pražičům příležitost předvést své znalosti a dovednosti v oblasti pražení výběrové kávy na nejvyšší úrovni. Cílem soutěže je zlepšovat úroveň pražení kávy v Česku, podpořit profesionalizaci tohoto řemesla a spojit pražiče z celého světa prostřednictvím mezinárodního šampionátu, jehož se účastní vítězové národních kol.

Staňte se součástí českého rekordu! Na čokoládovou tabulku o váze 90 kg připravenou jednou z nejlepších českých cukrářek a odbornicí na čokoládu Helenou Fléglovou budeme po celou dobu konání akce lepit vámi ozdobená perníčková autíčka. Dokážeme osázet celou čokoládu? Kolik perníčků se vejde na plochu téměř 8 m2? A kolik zdobící hmoty na to spotřebujeme? Přijďte se přesvědčit nejenom jak taková rekordní výzva vypadá, ale hlavně chutná! Hlavním partnerem rekordní výzvy je Škoda Auto.
Po celou dobu konání festivalu můžete své děti potěšit v dětské zóně, kde se kromě zdobení perníčků mohou účastnit výzvy o český rekord. Za jejich účast je samozřejmě rádi oceníme drobnou odměnou! V dětské zóně se také mohou děti setkat se svými oblíbenými cukráři a cukrářkami jako je Mirka van Gils, která na festival přinese i svoji nádhernou novou knihu pro děti, Ivu Roháčovou, která dětem ukáže, jak na zdobení perníčků nebo například Veroniku Besky či Vojtu Vrtišku, kteří se s dětmi rádi vyfotí. A z dětské zóny je to doslova na dohled na hlavní stage, kde v sobotu přivítáme oblíbené dětské hrdiny Karol a Kvída, s kterými si můžete společně zatančit i zazpívat.
Čas: 10:00 – 18:00
Partnerská zóna Čokoládového Festivalu, který pořádají již od roku 2012. Od té doby navštívili největší města a zorganizovali více než 120 festivalů. Těšte se na úžasné čokolády, makronky, džemy, med, čokoládové pivo, nářadí z čokolády a mnoho dalších dobrot.
Čas: 10:30
Iva Roháčová působí v Národním týmu kuchařů a cukrářů jako specialista na skulptury. Mezi její úspěchy patří mimo jiné i první místo v kategorii Cukrář umělec na Gastro Hradec Vitana cup 2017 , první místo v kategorii Cukrář umělec i absolutní vítěz soutěže napříč kategoriemi na Gastro Hradec Vitana cup 2018, nebo zlatá medaile v kategorii Pastry artistic a bronz v Show piece na Villeroy & Boch Culinary World Cup v Lucembursku 2022.

Čas: 11:05
Sladká trojka – to jsou tři přátelé, které svedla dohromady nejen soutěž Peče celá země, ale i láska k cukrařině, společné zájmy a smysl pro humor. Společně pro Vás každý měsíc připravují cukrářské výzvy v časopise Apetit a úplně poprvé je budete moci vidět naživo při jejich společném pečení.

Čas: 11:55
Vojtěch Vrtiška je mladý a talentovaný amatérský cukrář, který zvítězil ve třetí řadě soutěže Peče celá země. Posouval se sám, bez kurzů a učitelů. Metodou pokus-omyl. A velmi brzy našel svůj originální, až takřka umělecký rukopis, který nejen na Instagramu obdivuje tisíce fanoušků. Svůj um rád předává dál a jeho kurzy můžete navštívit v Gurmet Academy. Vojta studuje medicínu na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a rád by se specializoval na urgentní medicínu.

Čas: 12:50
Veronika Besky je talentovaná a vášnivá kuchařka, která se stala vítězkou prestižní soutěže MasterChef Česko 2021. Díky svému výjimečnému smyslu pro detail, kreativitě a inovativnímu přístupu k tradičním receptům si rychle získala obdiv nejen poroty, ale i široké veřejnosti. Vydala dvě úspěšné kuchařky s názvy Pečeme nebesky a Vaříme nebesky. V současné době se věnuje předávání svých dovedností prostřednictvím kurzů pečení a vaření, které vede v renomovaných kulinářských akademiích v České a Slovenské republice.

Čas: 14:15
Karol a Kvído představují autorský hudebně-vzdělávací projekt, který spojuje citlivé texty, melodie a inspiraci pro celou rodinu. Ve čtyřčlenném složení vytvářejí živá vystoupení plná hudby, vizuální krásy a radosti. Jejich cílem je oslovit posluchače napříč generacemi – od dětí až po dospělé.
Čas: 15:15
Dokážeme vytvořit nový český rekord ve velikosti čokoládové tabulky a množství nazdobených perníčků? Vyhlášení výsledku pokusu o český rekord si určitě nenechte ujít – už proto, že 90 kg čokolády se samo nesní 🙂
Čas: 16:00