4.9.2025

Pekařská konference 2025 přináší inovace a klíčové poznatky pro odvětví

Svaz pekařů a cukrářů v ČR pořádá největší odbornou akci pro pekárenský obor v České republice a na Slovensku – Pekařskou konferenci 2025. Uskuteční se 1. října v moderním prostředí Quality Hotelu Brno.

Téma letošního ročníku se zaměřuje na budoucnost českých pekáren, jejich směřování a výzvy, které je čekají. Účastníci se mohou těšit na aktuální informace z oblastí legislativy, ESG (environmentální, sociální a správní aspekty), kyberbezpečnosti nebo technologií. Program dále zahrnuje praktické bloky věnované marketingu, personalistice a zákaznickým trendům.

„Konference nabízí nejen špičkové řečníky z oboru i z externího prostředí, ale také konkrétní návody, sdílení zkušeností a prostor pro výstavu dodavatelů. Je určena pro všechny, od majitelů a ředitelů až po technologické týmy, marketéry, personalisty a obchodníky. Doporučujeme dorazit ve vícečlenném zastoupení, každý si určitě najde to své,“ říká Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR, a dodává: „Účastníci se mohou těšit na výběr nejaktuálnějších témat, která hýbou pekařským světem, a na možnost navázat nové kontakty a vyměnit si zkušenosti s kolegy z branže.“

Součástí konference bude také panelová diskuse o vlivu nové legislativy na činnost pekáren. Pozornost bude věnována i podnikání s přidanou hodnotou jako cestě k prosperitě a udržitelnosti pekáren, včetně způsobů, jak efektivně skloubit výrobu, energii a ekologii. Program dále zahrnuje diskusi o dotační podpoře pro nové technologie v pekárenském průmyslu.

Mezi zastoupená témata dále patří úloha pečiva v moderní zdravé výživě a využití nutričních a zdravotních tvrzení v marketingu a prodeji pečiva. Konference nabídne také workshop zaměřený na personalistiku, zejména na to, jak získat a udržet nové pracovníky v pekárnách. Paralelně s hlavním programem proběhnou marketingové bloky, které se zaměří na využití sociálních sítí, jako jsou Instagram, Facebook a LinkedIn.

Více informací o konferenci včetně registračního formuláře najdete na www.svazpekaru.cz.

O Svazu pekařů a cukrářů v ČR

Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z. s. (SPaC ČR), je potravinářské profesní sdružení, které hájí zájmy firem podnikajících v pekařském a cukrářském oboru a podporuje jejich činnost. V současné době sdružuje 130 členů – pekáren a cukráren, dodavatelů strojního zařízení, surovin i služeb a potravinářských škol. Více informací na www.svazpekaru.cz.